06.11.2017 2368

Okulumuz Sakarya İli Serdivan İlçesi Kemalpaşa Mahallesinde bulunmaktadır. 8000 metrekare arazi üzerine kurulmuş olan okul binası toplam 6040 metrekare kapalı alana sahiptir. Okulumuz Zorlu Vakfı tarafından Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde Ahmet Nazif Zorlu tarafından inşasına 2004 yılında başlanmış olup 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında öğretime başlamıştır. 31 Aralık 2005 tarihinde okulun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kesin devri yapılmıştır. Okula 2005 yılında kaybettiğimiz Zorlu Vakfının kurucusu ve iş adamı Mehmet Zorlu´nun ismi verilmiştir. Binası ve çevre düzenlemesi Zorlu Vakfı tarafından yaptırılan okulumuzun iç donanımı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Velilerin katkılarıyla yapılmıştır. 2005 yılında Eğitim-Öğretime başladıktan çok kısa bir süre sonra sahip olduğu imkânlar nedeniyle bulunduğumuz şehrin gözde ve tercih edilen okullarından biri haline gelmiştir.

Okulumuz normal eğitim yapmakta olup sınıf mevcutlarımız 30 olarak belirlenmiştir. Sınıflarımız öğretim etkinliklerinin daha sağlıklı gerçekleştirilmesine imkân sağlamakta ve okul binasının her noktasından kablosuz olarak internete kolayca bağlanabilme imkânı bulunmaktadır.

Okulumuz 2012 yılına kadar ilköğretim olarak 1-8. sınıflara hizmet vermiş, 2012 /2013 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul – ortaokul dönüşümünde ilkokula dönüştürülüp kademeli geçiş kararı verilmiştir. 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında alınan kararla tamamen ilkokula dönüşüp 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında ortaokul kısmı ayrılarak kurumumuz ilkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.